Op dinsdag 5 juli aanstaande zullen wij een spitsuurlezing verzorgen met de titel “Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties”.

De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), het stelsel van modelovereenkomsten dat de VAR-verklaring vervangt, is ingevoerd. Wat moet u hierover weten?

Door deze wet gaan opdrachtgevers en ZZP’ers werken met vooraf door de Belastingdienst beoordeelde modelovereenkomsten. Zo krijgt u als opdrachtgever meer verantwoordelijkheid voor het ondernemerschap van de ZZP’er (en meer risico!).

Een vrijwaring vooraf, zoals de VAR dat deed, is per 1 mei 2016 verleden tijd. Het is dus zowel voor de ondernemer als voor de ZZP’er noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe regelgeving.

Deze spitsuurlezing zal verzorgd worden door mr. F.T. Snelderwaard RB op 5 juli 2016 aanstaande in de Bibliotheek te Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. De lezing vangt aan om 16:00 en eindigt om ca. 18:00 uur.

Onderstaand een indicatie van de onderwerpen die aan de orde zullen komen :

1. Afschaffing VAR-regime per 1 mei 2015

2. Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties

3. Modelovereenkomsten beoordeeld door de Belastingdienst

4. Wat moet u weten en doen om de risico’s te vermijden

Wij nodigen u van harte uit voor deze spitsuurlezing. Het programma ziet er als volgt uit:

15.45 uur Ontvangst
16.00 uur Lezing Deel 1
17.00 uur Pauze
17.15 uur Lezing Deel 2
18.00 uur Afsluiting

Graag vernemen wij of u bij deze spitsuurlezing aanwezig bent. Wilt u zo vriendelijk zijn om door te geven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn?

Dit kunt u ons laten weten door een e-mail te sturen aan ons secretariaat welkom@accountantskoeleman.nl of te bellen via ons telefoonnummer 071 – 561 79 50.

Wij kijken uit naar uw reactie en hopen op uw komst.

Met vriendelijke groet,

Koeleman accountants & belastingadviseurs B.V.