Op 14 september komt Joost Boersma, die jarenlang voor de opsporingsdienst van de belastingdienst (FIOD) heeft gewerkt, zijn FIOD verhalen met ons delen.

Hij gaat ons in geuren en kleuren vertellen over de dienst en haar werkzaamheden. Aan de hand van waargebeurde zaken worden de rechten en verplichtingen van de FIOD, maar ook van ons – belastingbetalers  – duidelijk gemaakt. Geld wordt van zwart naar wit gewassen, BTW verdwijnt in een carrousel van auto’s en katvangers, een nieuwe serre blijkt op de factuur een bedrijfshal. De FIOD doet alles om elke vorm van fraude tegen te gaan.

Maar in tegenstelling tot de fraudeurs is de FIOD wel gebonden aan de regels van de rechtsstaat, waardoor onderzoeken vaak lang duren. Waarin recherche werk soms moeilijk is en bewijs lastig te verkrijgen is, vertelt Joost ook over zaken waarin het bewijs ze in de schoot geworpen werd met een vakblad waarin de missende puzzelstukjes in een onderzoek naar een ondernemer aan elkaar geknoopt konden worden.

Joost heeft meer dan 25 jaar ervaring als rechercheur en hulpofficier bij justitie bij de FIOD in Arnhem. Inmiddels is Joost gepensioneerd en vertelt hij over casussen uit het heden en verleden.

Wij nodigen u hiervoor van harte uit!

Het programma ziet er als volgt uit:
17:15    ontvangst met inloopbuffet
18:00    aanvang lezing De FIOD belt aan! door Joost Boersma
20:15    einde lezing; aansluitend een gezellige borrel.

De lezing zal plaatsvinden in ons kantoorpand te Hilversum, gelegen aan de Vreelandseweg 7.
Graag vernemen wij of en met hoeveel personen wij u mogen verwelkomen en of u gebruik wilt maken van het inloopbuffet.

Dit kunt u ons laten weten door een e-mail te sturen aan ons secretariaat welkom@accountantskoeleman.nl of te bellen met ons op telefoonnummer 035 62 44 341.

Wij kijken uit naar uw reactie en hopen op uw komst.

Met vriendelijke groet,

Koeleman accountants & belastingadviseurs B.V.

Edo de Jong en Fred Snelderwaard