Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking getreden, met extra verplichtingen bovenop de al eerder geldende regels. Veel ondernemers denken dat deze wetgeving voor hen niet geldt; dit is onjuist. Praktisch ieder bedrijf verwerkt persoonsgegevens en moet nu en in de toekomst voldoen aan de privacy regels, ongeacht of er één, tien of meer dan 250 medewerkers in dienst zijn.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft als taak hierop te controleren. Volgens de wet bent u verplicht om aan te kunnen tonen hoe u voldoet aan de wetgeving, welke risico’s u hierbij heeft gesignaleerd en welke maatregelen u heeft genomen. Bij overtreding loopt u risico op hoge boetes (denk aan een boete van 120.000 euro bij problemen met een datalek) en bovendien beschadigt dit het vertrouwen van uw klanten, want niemand wil dat zijn gegevens op straat belanden.

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag gaan met de wetgeving in de hand, maar bij gebrek aan expertise is dit een risicovolle keuze. Advocaten zijn vaak onnodig duur. Koeleman accountants & belastingadviseurs werkt hierbij samen met Privacy Zeker, dat ondernemers helpt op een eenvoudige en betaalbare manier zodat zij kunnen voldoen aan de privacywetgeving.

Op 5 juni aanstaande organiseren wij samen met Privacy Zeker een workshop over deze nieuwe Privacy wetgeving, wat deze voor uw onderneming betekent en hoe u zich kunt voorbereiden om aan deze nieuwe wetgeving te voldoen.

De workshop wordt georganiseerd in Hilversum aan de Vreelandseweg 7 en zal het volgende programma volgen:

16:00 Ontvangst
16:15 Privacy Zeker – spreker: Kor de Boer
– Wat is de AVG?
– Wat betekent de AVG voor mijn onderneming?
– Hoe kan mijn onderneming aan de AVG voldoen?
17:45 Vragen
18:00 Afsluiting

Als u wilt deelnemen aan deze workshop, verzoeken wij u zich aan te melden. Heeft u een onderwerp waarover u graag meer wilt weten? Geef dit bij aanmelding aan ons door, wij proberen dat onderwerp zeker aan bod te laten komen.

Aanmelding en het doorgeven van onderwerpen kan middels een email naar welkom@accountantskoeleman.nl.

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons te laten weten.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groeten,
Koeleman accountants en belastingadviseurs B.V.

Edo de Jong en Fred Snelderwaard