Wettelijke controle jaarrekening

Vanaf een bepaalde grootte zijn ondernemingen wettelijk verplicht om hun jaarrekeningen te laten controleren door een accountantsorganisatie met de daarvoor vereiste vergunning. Koeleman accountants & belastingadviseurs helpt ondernemers op een even persoonlijke als effectieve wijze om aan deze verplichting te voldoen.

Wanneer bent u wettelijk verplicht?

De wettelijke controle op jaarrekeningen is door de overheid in het leven geroepen ter bescherming van het maatschappelijk economisch verkeer. Uw onderneming is controleplichtig indien gedurende twee aansluitende boekjaren aan twee van de drie gestelde criteria wordt voldaan. De huidige criteria zijn:

  • Balanstotaal groter dan 6.000.000 euro;
  • Netto-omzet groter dan 12.000.000 euro;
  • Gemiddeld 50 of meer werknemers in dienst.
  Klein Middelgroot Groot
Activa > € 350.000 > € 6.000.000 > € 20.000.000
Omzet > € 700.000 > € 12.000.000 > € 40.000.000
Werknemers (gemiddeld) > 10 > 50 > 250

Uitvoeren jaarrekeningcontrole

Een wettelijke controle van de jaarrekening mag alleen uitgevoerd worden door een accountantsorganisatie die beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hiermee waarborgt de AFM de kwaliteit en betrouwbaarheid van de audits. De accountantsorganisatie van uw keuze voert de audit bij u op kantoor uit. Koeleman accountants & belastingadviseurs beschikt over een vergunning van de AFM en heeft een jarenlange ervaring met het uitvoeren van wettelijke controles. Samenwerken met Koeleman accountants & belastingadviseurs houdt een persoonlijke aanpak in, waarbij kennis van uw onderneming centraal staat en zo veel mogelijk met een vast controleteam gewerkt wordt. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve controle.

Voorbereiden jaarrekeningcontrole

Sommige ondernemingen kunnen zelf geen accountantsorganisatie uitkiezen voor de wettelijke controle, bijvoorbeeld als er sprake is van een groepscontrole met een vaste groepsaccountant of als er bepaalde voorwaarden zijn vanuit buitenlandse investeerders. Is deze situatie voor u van toepassing, maar prefereert u de persoonlijke aanpak van Koeleman accountants & belastingadviseurs? Ook in deze situatie kunnen wij u helpen. Wij verzorgen de pre-audit services voor u, waardoor u alle administratieve, accountancy, fiscale en juridische ondersteuning onder één dak heeft. Indien gewenst, stemmen wij onze werkzaamheden af met de accountantsorganisatie voor de wettelijke controle, zodat deze controle soepel kan verlopen.

Persoonlijk en effectief

U werkt met uw eigen relatiebeheerder: een ervaren accountant die de tijd en ruimte krijgt om een band met uw bedrijf op te bouwen. Met al uw vragen kunt u bij uw eigen contactpersoon terecht. Op de achtergrond wordt uw accountant gesteund door de specialisten bij Koeleman accountants & belastingadviseurs. Daarmee is de continuïteit van onze dienstverlening en de doorloopsnelheid van de audits gewaarborgd.

Eerst de kennismaking!

Zoekt u een accountantsorganisatie voor de uitvoering van een wettelijke controle van de jaarrekening? Graag vertellen wij u meer over onze persoonlijke aanpak. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bekijk het nieuws

Lees meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Lees artikelen over Koeleman en gerelateerde zaken.

Bekijk nu

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid