De nieuwe privacywetgeving (AVG) is bijna een jaar van kracht. Werd 2018 nog gezien als het jaar van de implementatie, in 2019 ligt de focus op handhaving. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder in Nederland, heeft meer serieuze sancties aangekondigd voor bedrijven en instanties die slordig omspringen met gegevens. Toch hebben veel bedrijven de privacy-zaken nog niet op orde. En dit terwijl privacy leeft. Slechts 6 maanden na invoering van de AVG hebben bijna 10.000 mensen een privacy-klacht ingediend bij de toezichthouder.

Na de AVG werkt Europa momenteel aan een nieuwe wet die wederom grote impact zal hebben: de e-Privacy Verordening (ePV). De ePV wordt een uitbreiding van de AVG en richt zich op het beschermen van online communicatie. Daarnaast gaat het ook in op cookieregels en het spamverbod. Het is nog niet bekend wanneer de ePV in gaat, maar toch is er al veel belangstelling voor de verplichtingen en regels die deze nieuwe wet met zich meebrengt.

Koeleman accountants & belastingadviseurs werkt samen met privacy specialist Privacy Zeker, dat ondernemers helpt op een eenvoudige en betaalbare manier zodat zij kunnen voldoen aan de privacywetgeving.

Op 4 april aanstaande organiseren wij samen met Privacy Zeker een lezing over de privacywetgeving. Hoe staan we ervoor, bijna een jaar na invoering van de AVG? Hoe ziet de handhaving er uit? En wat zijn de mogelijke gevolgen van de nieuwe e-Privacy Verordening?

De lezing wordt georganiseerd in Hilversum aan de Vreelandseweg 7 en zal het volgende programma volgen:

16:00   Ontvangst
16:15   Privacy Zeker – spreker: Kor de Boer
– Invoering AVG: hoe staan we ervoor?
– Handhaving
– Mogelijke gevolgen e-Privacy Verordening
17:30   Vragen
18:00   Afsluiting

Graag vernemen wij of u bij deze spitsuurlezing aanwezig bent. Wilt u zo vriendelijk zijn om door te geven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn?

Heeft u een onderwerp waarover u graag meer wilt weten? Geef dit bij aanmelding aan ons door, wij proberen dat onderwerp zeker aan bod te laten komen.
Dit kunt u ons laten weten via onze Contact-pagina of door te bellen via ons telefoonnummer 035 – 62 44 341.

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons te laten weten.

Wij kijken uit naar uw reactie en hopen op uw komst.