Alert OnlineOm de veelal vertrouwelijke gegevens die steeds meer digitaal verwerkt worden, te beschermen, heeft wetgeving inmiddels bepaald dat wij daarbij aan bepaalde eisen moeten voldoen. Deze eisen zullen het komende jaar met de komst van de nieuwe Europese privacy richtlijnen alleen maar aangescherpt worden.

Het lijkt ons daarom van groot belang ons hierin te gaan verdiepen, immers de sancties liegen er straks niet om. Om die reden hebben wij ons aangesloten bij de nationale campagne Alert Online en een gastspreker uitgenodigd die ons meer zal gaan vertellen over informatiebeveiliging en de meldplicht datalekken en dit zal vertalen in praktische tips voor ondernemers.

Omdat dit wellicht ook voor u interessant en van belang is, nodigen wij u graag uit om deze lezing bij te wonen.

Tijdens de presentatie ‘Privacywetgeving en meldplicht datalekken’, die wij in samenwerking met Sebyde B.V. organiseren, leggen we uit wat de gevolgen zijn van de veranderingen in de privacywetgeving (AVG/GDPR) en de meldplicht datalekken.

De vernieuwde privacywetgeving dwingt bedrijven om zich voor te bereiden en aantoonbaar inzicht te hebben in de gegevensverwerkingen. De nieuwe wetgeving heeft niet alleen gevolgen voor de ICT, maar met name zijn er gevolgen voor de aansprakelijkheid en bij non-compliance komt zelfs de goedkeuring van de jaarrekening in het geding. Tijdens deze presentatie leggen we uit wat datalekken zijn en hoe je de kans op datalekken kunt verlagen.

Tevens geven we aan op welke manier je je kunt voorbereiden op deze nieuwe wetgeving om de privacy compliance te kunnen waarborgen.

De gastspreker vanuit Sebyde is Rob Koch, werkzaam als Sales & Marketing Director bij Sebyde, en een ervaren spreker op dit gebied voor een ondernemers-publiek.

De lezing zal worden gehouden op donderdag 26 oktober aanstaande in onze vestiging te Hilversum, Vreelandseweg 7.

Het programma vangt aan om 18:00 en eindigt om ca. 20:15 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 uur Ontvangst met een maaltijd
18.30 uur Presentatie Rob Koch
20.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen
20:15 uur Afsluiting

Wij nodigen u van harte uit voor deze lezing en vernemen graag met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. Dit kunt u ons laten weten via email op welkom@accountantskoeleman.nl.
Wij kijken uit naar uw reactie en hopen op uw komst.

Met vriendelijke groet,

Koeleman accountants & belastingadviseurs B.V.

Edo de Jong en Fred Snelderwaard

 

 

SebydeSebyde B.V., gevestigd te Soest, is gespecialiseerd in IT-beveiliging, privacy, preventie, assessment en training. Naast security & privacy assessments levert Sebyde ook diensten als website en netwerk testing, awareness training en consultancy.

Tips Alert Online

Alert Online Campagne 2017